În februarie 2010 am hotărât să cuprind în paginile unui blog o mare parte din ceea ce citisem și descoperisem studiindu-i pe acei istorici care, cu talent și dăruire, făceau posibilă o istorie atractivă.
Cu respectul indiscutabil față de munca autorilor consultați, cărora le recunosc prioritatea și îi asigur pe această cale de gratitudinea mea pentru originalitatea muncii lor, îmi propun să ofer cititorilor acestui blog momente interesante din istorie, situații mai puțin cunoscute cu oameni iluștri, anecdote istorice și dezvăluiri din culisele evenimentelor importante.
Nu am pretenția să fi spus ceva nou și nici să fi dat o interpretare originală unor lucruri deja cunoscute. Sper doar să facilitez accesul spre informația istorică, să ofer celor interesați posibilitatea să se apropie fără efort de o lume care merită să fie redescoperită.
Ne ajutati la multe lucruri
ApreciazăApreciază
multumim ,ajuta pe cei ratacitii,,,,
ApreciazăApreciază
astazi am descoperit link ul…deosebit de interesant.
ApreciazăApreciază
Interesant
ApreciazăApreciază
abia astazi, odata cu postarea pe facebook am aflat despre blog! da..este bine structurat si foarte util.
ApreciazăApreciază
Mulțumesc pentru amabilele comentarii despre blogul meu. Vă urez lectură plăcută!
ApreciazăApreciază
Am ajuns din întțmplare pe blog-ul dvs. si am fost placut surprinsa de calitatea continutului pe care l-am citit! Felicitari !
ApreciazăApreciază
Sunt lucruri interesante ,chiar mi-ar placea daca as putea intra in posesia unor articole despre istoria cernelei ,va multumesc pentru tot
ApreciazăApreciază
[…] întreţinut de profesorul de istorie din Buzău (Râmnicu Sărat) Oprea Dumitru Horia (o descriere aici). Absolvent al Facultăţii de Istorie din Iaşi, Oprea Dumitru Horia ţine un blog pe […]
ApreciazăApreciază
buna seara!
puteti ajuta cu o mica descriere? trebuie sa demonstrez legaturile dintre modurile de viata ale oamenilor preistorici (nomad/sedentar) si tipurile de activitati (pradator/producator).
ApreciazăApreciază
Bună ziua. Inserați, vă rog și un widget (buton) de abonare prin e-mail. Doar așa suntem siguri că nu pierdem nici un articol și vom fi anunțați instantaneu când publicați ceva nou. Mulțumesc.
ApreciazăApreciază
De cand am descoperit Istoriile regasite, nu este o seara in care sa nu citesc cate ceva. Foarte, foerte interesant, iar, de la blogul dumneavostra, continui sa aflu cat mai multe dspre ceea ce am citit. Felicitari!
ApreciazăApreciază
Felicitari si multa recunostinta din partea cititorilor iubitori de cultura si istorii literare in special !
ApreciazăApreciază
Imi place foarte mult………..mi-ati inveselit ziua si viata………Sa aveti sanatate !!!!!!!!!!!!!
ApreciazăApreciază
Mulțumesc mult pentru comentariile și aprecierile dumneavoastră!
ApreciazăApreciază
Multumim mult pentru efortul depus.
Felicitari si spor in continuare!
ApreciazăApreciază
Astăzi este ziua în care am descoperit din nou, că lumea este neasemuit de frumoasă și adevărul trebuie acceptat așa cum este, fără cosmetizări. Mulțumesc Domnule Profesor și multă sănătate!
ApreciazăApreciază
Eu am inceput sa indragesc istoria nu chiar din clasa a v a ci mai tarziu, adica din anul urmator. Sunt dezamagita de modul cum este abordata istoria in clasa VI in perioada prezenta (ca sa ma leg de acelasi an de invatamant). Si dezamagirea mea merge si spre clasa V unde se invata unele notiuni despre popoarele antice care ar fi doar trei : egiptenii, romanii si grecii. Si daco-getii desigur ca sunt ai nostri. Tot in clasa V introducem cateva notiuni despre evul mediu si continuam in clasa a VI cu marile descoperiri. Acum 50 de ani cand am fost la scoala (in clasa VI) istoria era mai pe intelesul copiilor.
Materia de clasa V cred ca se termina cu caderea Romei si continua in anul urmator cu popoarele migratoare. Nu prea mai tin minte cand se termina felia de timp cuprinsa in materia de clasa VI, poate cu revolutia lui Cromwell. Din cand in cand cautand cate ceva am dat de blogul dv. Acum am o nelamurire cu Sfantul imperiu Roman de natiune germana. Nu stiu daca ati abordat in blog aceasta problema. Acum ascult muzica baroca si pe situl pe care ascult se vorbeste despre batalia de la Dettingen pentru succesiunea la tronul Austriei. Mai stim cate ceva despre Carol Quintul si fratele acestuia Ferdinand rege al Ungariei si Boemiei si unul dintre primii habsburgi. Chiar Ferdinand ajunge rege al Sfantului Imperiu Roman. As dori sa ma lamuriti cand a inceput existenta acestui imperiu (Sf. Imperiu Roman) si cand s-a terminat si relatia lui cu Imperiul Habsburgic.
ApreciazăApreciază