Despre blog

În februarie 2010 am hotărât să cuprind în paginile unui blog o mare parte din ceea ce citisem și descoperisem studiindu-i pe acei istorici care, cu talent și dăruire, făceau posibilă o istorie atractivă.

Cu respectul indiscutabil față de munca autorilor consultați, cărora le recunosc prioritatea și îi asigur pe această cale  de gratitudinea mea pentru originalitatea muncii lor, îmi propun să ofer cititorilor acestui blog momente interesante din istorie, situații mai puțin cunoscute cu oameni iluștri, anecdote istorice și dezvăluiri din culisele evenimentelor importante.

Nu am pretenția  să fi spus ceva nou și nici să fi dat o interpretare originală unor lucruri deja cunoscute. Sper doar să facilitez accesul spre informația istorică, să ofer celor interesați posibilitatea să se apropie fără efort de o lume care merită să fie redescoperită.

10 răspunsuri

 1. Ne ajutati la multe lucruri

 2. multumim ,ajuta pe cei ratacitii,,,,

 3. astazi am descoperit link ul…deosebit de interesant.

 4. abia astazi, odata cu postarea pe facebook am aflat despre blog! da..este bine structurat si foarte util.

 5. Mulțumesc pentru amabilele comentarii despre blogul meu. Vă urez lectură plăcută!

 6. Am ajuns din întțmplare pe blog-ul dvs. si am fost placut surprinsa de calitatea continutului pe care l-am citit! Felicitari !

 7. codruta stefania mosoiu | Răspunde

  Sunt lucruri interesante ,chiar mi-ar placea daca as putea intra in posesia unor articole despre istoria cernelei ,va multumesc pentru tot

 8. […] întreţinut de profesorul de istorie din Buzău (Râmnicu Sărat) Oprea Dumitru Horia (o descriere aici). Absolvent al Facultăţii de Istorie din Iaşi, Oprea Dumitru Horia ţine un blog pe […]

 9. buna seara!
  puteti ajuta cu o mica descriere? trebuie sa demonstrez legaturile dintre modurile de viata ale oamenilor preistorici (nomad/sedentar) si tipurile de activitati (pradator/producator).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: