În așteptarea Sfântului Nicolae

Mama coace cozonac. În casă miroase a vanilie și a prăjitură. Afară a început să ningă, și un vânticel rece s-a pornit împrăștiind zăpada care abia se așază liniștită peste lume.
O fetiță cu două codițe și cu ochii negri și curioși stă lângă fereastră. Până acum cinci minute și-a lustruit de zor ghetuțele. Nu s-a lăsat până nu le-a făcut să strălucească de curățenie, iar apoi le-a așezat lângă ușă. Din când în când se mai uită cu coada ochiului înspre ele.
— Mamă, de ce Sfântul Nicolae aduce daruri? o întreabă pe mama ei care continua să se ocupe de alți cozonaci care urmau să le ia locul în cuptor celor aproape copți. mama Se oprește pentru o secundă, o privește pe fiiica ei, apoi îi zâmbește.
— Se spune că Sfântul Nicolae a ajutat mulți oameni săraci, și mulți oameni aflați în nevoie și-au găsit ajutor la el. A fost un om bun și darnic, care s-a îngrijit mai mult de alții decât de el însuși.
Fetița continuă să privească gânditoare pe fereastră. A făcut și ea o faptă bună azi. I-a dat unui coleg creionul ei albastru. Dar… e drept, după cinci minute l-a vrut înapoi. Nu știa exact dacă asta înseamnă a dărui. Oare pe Sfântul Nicolae, cine l-a învățat să dăruiască?
Privește în continuare gânditoare pe fereastră. Desenează cu degetul pe sticla aburită un dreptunghi, îl transformă într-o cutie, îi pune din două linii și o fundiță.
— Mamă! toți copiii primesc daruri de la Sfântul Nicolae ?
Mama îi zâmbește iarăși apropiindu-se de ea. O mângâie ușor pe frunte, apoi îi spune:
— Uneori, și alți copii îl pot ajuta.
— Cum ar putea face asta? întreabă fetița mirată. Cum să-l ajute ea pe Sfântul Nicolae? Ea e doar un copil. Ce poate să facă? Se gândește. Ieri a făcut-o pe prietena ei să zâmbească atunci când a ajutat-o să-și adune creioanele împrăștiate pe jos, și în altă zi i-a dat unui coleg o bombonică fiindcă i se părea că îi e poftă. În altă zi, a lăsat-o pe colega ei să răspundă înainte, chiar dacă era rândul ei. Oare așa putem să-l ajutăm pe Sfântul Nicolae?
— Mamă, dacă fiecare copil ar face fapte bune și frumoase, crezi că Sfântul Nicolae ar fi fericit?
— Eu cred că dacă noi toți am face fapte bune în fiecare zi, și Sfântul Nicolae, dar și noi înșine am fi foarte fericiți.
Mergând spre camera ei, fetița mai aruncă o ultimă privire spre ghetuțele lustruite de mânuța ei. Își dorea ca toți copiii să se bucure dimineața de cadouri și de zâmbete. Ajunsă în camera ei, își făcu un plan care implica niște cutii goale pe care ar putea să le umple cu jucării și cărți și să le dăruiască, devenind ea, însăș, un ajutor al Sfântului.
Fulgii continuă să cadă, iar în casă lângă ușă, o pereche de ghetuțe așteptau cuminți dimineața, atunci când o fetiță cu ochii negri se va bucura la vederea lor.

sursa – Twinkl.ro

Vă recomand să urmăriți și prezentarea pe Youtube – https://www.youtube.com/watch?v=nTSytQfqggs

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: