Suflete stricate

manViaţa cotidiană a ajuns să fie construită pe ipocrizie, alienări, neputinţe și nevroze. Indivizi complexați, dezamăgiți de propriile neîmpliniri, cu mofturi și pretenții de emancipați, caută să iasă din periferia anonimă a politicii aruncând săgeți răutăcioase, atinse cu buruiana invidiei și muiate în veninul patimii.

Discipoli ai ignoranței, vorbesc prostește și critică obraznic pe cei care nu le împărtășesc puținele idei pe care le promovează agresiv.

Goliciunea sufletului lor, seceta conștiinței și sărăcia minții îi împing spre manifestări jenante care arată cât sunt de mărginiți și atenția lor necurmată pentru ceea ce sunt și ce fac alții, cât sunt de nefericiți. Cu mofturi și pretenții de emancipați, șchioapătă plini de frustrări de la o formă de anxietate la alta.

Dacă acești indivizi ar merge la dentist din două în două luni, bănuind mereu că li s-a stricat ceva în gură, conștiința ar trebui să și-o examineze zilnic, pentru că au ceva stricat în suflet.

2 răspunsuri

  1. Câtă dreptate și neputință… Lipsa educației primare, a empatiei care era insuflată instinctiv de țăranul român, adică de românul adevărat, nu modificat de binele civilizației și democrației imperfecte (aceasta fiind ultima formă de organizare socială inventată de umanitate în antichitatea filosofilor eleni). Unde ne sunt reperele morale și spirituale? Internetul nu suplinește lipsa culturii, lipsa lecturii, lipsa încrederii în noi înșine că nație, că individ. Felicitări pentru articol.

  2. Mult ADEVAR in cele spuse ….fff drureros dar…adevarat !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: