Cartea uitată

copil carteCartea uitată (un text realizat de fetița mea, Teo)

Era odată o carte cu povești și multe desene. O carte veche și ponosită. Praful se așternuse de mult timp pe ea. Cartea se afla pe cel mai înalt raft, de aceea nimeni nu o vedea și nu o lua de acolo. Fusese uitată.
-Ah! De m-ar găsi cineva, aici, sus. Am multe lucruri interesante, povești, imagini, idei și sentimente de împărtășit cu ceilalți.
Așa spunea biata carte în fiecare zi.
-Îmi aduc aminte de vremurile bune, pe când eram cea mai strălucitoare carte din bibliotecă. Toate cărțile mă invidiau! Acum, uită-te la mine! Sunt veche și decolorată! Țin minte că aveam coperta groasă și pagini imaculate. Acum, coperta este tocită, iar paginile sunt rupte și murdare.
Bibliotecara mă ținea în vitrină, iar toți cei care treceau pe acolo mă admirau. Acum, nimeni nu se mai gândește la mine.

Am călătorit peste tot. Multe mâini mi-au gâdilat paginile. Am fost purtată de la cel mai mic copil din sat până la un călător vestit care navigase pe toate oceanele lunii. Nu era om în sat care să nu mă fi citit.
După un timp, noii școlari nu au mai știut să aibă grijă de mine, astfel încât m-au murdărit și neglijat. Târziu, a venit un băiețel, Ionică și m-a luat acasă. Era un copil liniștit și ordonat. Nu i-am fost însă de folos mult timp, deoarece era în clasa I și nu avea mult de citit. Când a vrut să mă ducă înapoi la bibliotecă, aceasta se închisese. Așa că am rămas la el.
Mult timp s-a jucat cu mine și-mi era foarte drag, dar a descoperit alte jucării și m-a uitat. Așa că mama lui m-a așezat pe cel mai înalt raft al bibliotecii, unde ma aflu acum.
Deodată, biblioteca se zgudui și cartea căzu pe covor. Ionică veni, o luă, o șterse, îi lipi paginile și apoi zise:
-Mamă, uite! Este prima mea carte, cea de care nu mă puteam despărți când eram mic. Nu o s-o mai las să se piardă! O iubesc! Este cel mai bun prieten al meu!
Atunci cărții i se umplu inima de bucurie. Îi venea să plângă. Nu fusese uitată!

3 răspunsuri

  1. FELICITARI FETITEI DVS PENTRU…..INTELIGENTA…. CARACTER, ACURATETE SCRIS….SI…..EDUCATIE !!!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: