O traiectorie extraordinară

paulo coehloPână să scrie Jurnalul unui mag, băiatul slăbuț, crescut în cartierele Botafogo și Gavea, din Rio, parcursese o traiectorie extraordinară.

Elev rebel și încăpățânat, controlat strict de un tată sever și neîndurător, Paulo Coelho a ajuns să fie internat cu forța de trei ori într-un ospiciu și supus la ședințe brutale cu electroșocuri.

Tulburat de propria sa identitate sexuală, a preluat inițiativa de a se culca cu bărbați, pentru a se hotărî abia după aceea că nu acela era drumul său.

Tânărul atât de stângaci, în adolescență, în privința relațiilor sale cu femeile avea să devină, adult, colecționar de cuceriri amoroase. A făcut de toate în acest domeniu, a participat la orgii și a făcut sex cu o fată într-un cimitir. Modul său deosebit de a aborda femeile și de a stabili relații cu ele nu l-a împiedicat să mențină o căsnicie solidă de 27 de ani cu artista plastică Christina Oiticica.

Bărbatul care de mai bine de trei decenii s-a lăsat de cocaină și de mulți ani nu mai fumează canabis ajunsese să se cufunde adânc și pentru mult timp în lumea drogurilor, fără să lase aproape nimic să-i scape neîncercat.


sursa: Fernando Morais, Magul: Extraordinara viață a lui Paulo Coelho, trad.: Robertina Sfetcu, București, Humanitas, 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: