Pierderea inocenței

coehloBelem [orașul bunicilor din partea tatălui] – o vacanță acolo i-a dat ocazia micuțului Paulo Coelho să-și lămurească o întrebare care-l neliniștise: în fond și la urma urmei, cum se nășteau copiii?

Înainte de asta, Paulo își făcuse curaj și i-a pus întrebarea lui Rui, un prieten puțin mai mare, dar răspunsul, dat cu o impolitețe supărătoare, l-a scos din pepeni:

– E foarte simplu: bărbatul își introduce penisul în vaginul femeii și, în momentul plăcerii, lasă o sămânță în burta ei. Această sămânță crește și devine om.

Lui Paulo nu i-a venit să creadă. Nu-i trecea prin minte că tatăl său ar fi fost în stare să practice o perversiune ca aceea cu mama sa.

Cum nu era un lucru care putea fi scris în scrisori, a așteptat vacanța ca să se informeze de la persoana indicată: vărul Fred, care, în afară de faptul că era mai mare, era din familie, iar în versiunea lui putea avea încredere. Cu prima ocazie când a putut să stea de vorbă singur cu vărul său, a găsit un mod să aducă vorba și i-a repetat povestea dezgustătoare pe care i-o spusese prietenul său. Aproape că a făcut o criză de astm când l-a auzit pe Fred:

– Prietenul tău din Rio are dreptate, chiar așa e. Bărbatul penetrează femeia și depune o picătură de spermă în vaginul ei. Așa se nasc toți oamenii.

Coelho a reacționat cu furie:

– Spui asta doar fiindcă nu ai mamă și nu ești obligat să suporți această presiune. Reușești să ți-l imaginezi pe tatăl tău penetrând-o pe mama ta, Fred? Ai înnebunit! 🙂


sursa: Fernando Morais, Magul: Extraordinara viață a lui Paulo Coelho, trad.: Robertina Sfetcu, București, Humanitas, 2011

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: