Cum să citesc?

copii-citindUn tânăr cititor al blogului meu îmi solicită sfatul despre cum să citească. Reproduc aici răspunsul meu, cu gândul că poate fi și altora util.

„Ca să înveţi să citeşti trebuie, în primul rând, să citeşti foarte încet, pe îndelete, cu atenţie şi discernământ, atât pentru plăcerea ta, cât şi pentru a te instrui.

Obișnuiește-te să citești aproape în fiecare zi. Citește ce-ți place, ce te pasionează. Vei observa imediat că poți reține cu ușurință ceea ce te interesează și astfel poți face din citit o experiență agreabilă.

Este important să înțelegi că lecturile te ajută să devii ceea ce dorești, că îți pot schimba viața în bine. Știu, sunt unele cărți pe care regreți că le-ai deschis, dar vei găsi și altele la a căror lectură regreţi că nu ai apucat vremurile descrise în paginile lor. Din fiecare înveți însă câte ceva.

Cărțile (spunea N. Manolescu) sunt prezențe prietenoase, lucruri în stare să-ţi ţină tovărăşie, şi nu un ceas de călătorie, ci o întreagă viaţă. Nu ne pretind în schimb decât să ne facem, la rândul nostru, timp pentru ele.”

Reclame

Un răspuns

  1. Daca nu a avut aceasta obisnuinta, sa inceapa cu lecturi usoare care sa-l atraga si nu sa-l plictiseasca. Carti politiste, de aventura, etc. Eu l-as trimite si la legendele romanilor, la nuvele istorice !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: