Un nesimţit

maimuta cu calculator - caricatura

De câtva timp, un nesimţit şi-a făcut un obicei prost: acela de a fura articolele de pe blogul meu. I-am atras atenţia asupra faptei, dar individul a continuat imperturbabil să sfideze bunul simţ. I-am trimit o nouă atenţionare:

„Îmi pare rău că trebuie să intervin din nou pentru a vă semnala aceeaşi problemă neplăcută legată de preluarea articolelor de pe blogul meu, fără precizarea sursei. Vă atenţionez că ceea ce faceţi este incorect şi poate fi sancţionat. Greşeala poate fi înţeleasă, dar persistenţa în greşeală înseamnă hoţie.”

Nulitatea cu ifose îşi continuă fără nicio remuşcare activitatea mârşavă. Ba chiar are tupeul să îmi scrie următoarele:

„Domnule Horia, urmăresc blogul dvs. de aproximativ un an. Am găsit acolo lucruri foarte interesante și tocmai existența sa combinată cu pasiunea mea pentru istorie m-a inspirat să deschid acum 6 luni situl Istorie și Cultură.ro – însă nu mă puteți acuza că v-am furat informația atâta timp cât și dvs. o preluați din alte surse, ceea ce nu îmi dă obligația decât de a specifica sursa originală, nu sursa on-line. Mulțumesc anticipat pentru înțelegere.”

Stupefiat de îndrăzneala parazitului, îi răspund totuşi:

„E o problemă de bun simţ şi de logică elementară. Eu folosesc sursa originală şi o precizez ca atare. Dumneata preiei informaţia de la mine, dar precizezi altă sursă, cea iniţială, pe care nu ai folosit-o în mod evident. Este evident un lucru incorect, dacă nu chiar o hoţie.

Pasiunea pentru istorie nu justifică în niciun fel o astfel de atitudine necinstită. O pregătire temeinică bazată pe lecturarea şi înţelegerea unor importante cărţi de istorie şi critică literară este cu siguranţă mai folositoare decât copierea articolelor de pe blogul meu.

În cazul in care această situaţie neplăcută şi incorectă va continua, voi face demersuri pentru ca ea să fie sancţionată.”

Profitorul nu a ţinut cont de aceste observaţii, ceea ce mă determină să cred că există oameni pe care bunul simţ îi stinghereşte. Iaş urî mai mult, dacă i-aş dispreţui mai puţin…

Ţin să precizez că, de-a lungul timpului, mai multe site-uri, printre care Realitatea.net şi Historia.ro, au preluat informaţii şi articole de pe blogul meu, precizând corect sursa lor de informare. Iată două exemple:

http://www.realitatea.net

http://www.historia.ro

3 răspunsuri

  1. Domnule profesor, luați măsuri bazându-vă pe temeiurile legale. Un simplu protest nu va duce la nici un rezultat. Nesimțirea nu se vindecă doar cu vorbe.

  2. Vă faceți degeaba probleme. Cine copiază nu are succes. Asta se reflectă în trafic. Dvs. aveti cred că 5000 de vizitatori pe zi în timp ce clona câteva sute. Vă urez succes.

  3. Aceeasi problema o are si site-ul Historia, de unde au fost preluate nenumarate articole pe care acest nesimtit si-a trecut numele fara niciun fel de jena…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: