Povestea Pământului

Planeta noastră este o sferă enormă, care se roteşte în jurul unei stele: Soarele. Pământul s-a format cu circa 4,6 miliarde de ani în urmă, din gaze fierbinţi şi praf, care au devenit o sferă din rocă topită şi incandescentă. În milioane de ani, temperatura din centrul Pământului a coborât până la 5500 ‘C, iar gazele ieşite la suprafaţă din adâncuri s-au adunat în jurul acestuia formând un balon gazos, numit atmosferă.

Cum s-a format Pământul

1  În primii săi ani, Pământul era o sferă de rocă topită şi incandescentă. Când s-a format scoarţa, gazele au ţâşnit prin vulcani, creând o atmosferă în jurul planetei.

2  Pământul s-a răcit treptat, iar roca topită, prezentă la suprafaţă, a devenit solidă. În noua atmosferă s-au format nori şi a început să plouă: oceanele şi mările au început să se umple cu apă.

3  În urmă cu circa 3 milioane de ani, în oceane au apărut primele forme de viaţă. La început erau organisme simple. Apoi s-au dezvoltat plantele, animalele au început să evolueze şi viaţa s-a mutat treptat din apă pe uscat.

4   În zilele noastre exista pe Pamânt foarte multe plante şi animale diferite. Planeta s-a răcit, dar nucleul său este încă foarte cald. Există încă vulcani şi furtuni, dar nu la lel de multe ca atunci când Pământul era încă în formare.

Vedere din spaţiu

Văzut de pe Lună, Pământul pare rotund, dar, în realitate, este uşor turtit la cei doi poli şi bombat la mijloc. O mare parte din suprafaţa sa este acoperită de apă, ceea ce îl face să pară de culoare albastră.

*****

sursa: Enciclopedia Disney, Nr.2, Planeta Pământ

8 răspunsuri

 1. Imi pare rau, dar eu nu cred nimic despre ce sunt scrise aici.D-zeu a creat pamantul nu o atmosfera .Aveti grija ce publicati!!!

 2. TU ești cel care crede că pământul a fost creat de Dumnezeu. Dar sunt mulți care au altă părere. Cum tu ai o părere despre asta, lasă și pe alții să aibă dreptul la una și să și-o exprime.
  Have a nice day!

 3. Dumnezeu nu poate sa faca pamintul.

 4. eu sic ca Dumnezeu a creat cerul si Pamantul ,iar restul este MADE IN CHINA

  1. serios made in china /////////////////////////////////////////

 5. eu cred ca ambele au creat

 6. Cu tot respectul pentru Blogul d-voastra ,d-le profesor Horea ,chiar daca apare ca impertinenta interventia mea (dar credeti-ma ,mi-e greu sa ma abtin)sugerez o alta sursa pentru CREATIE -BIBLIA- si mai exact Geneza cap.1.
  Aceasta „NICOVALA” a spart toate ciocanele care au incercat sa o(sfarame) infirme.
  Exista o singura categorie de oameni care incearca si alte explicatii.Sunt amintiti in sursa sugerata -PS 14.v.1si Ps.53.1
  Ecl.3:11 certifica convingerile mele !
  cu stima ,Nelu G.

 7. Draga Anonimule,cu tot respectul pentru tine si autorul blogului si ma scuzati dragi cititori ca intervin grosolan(sau poate nu) dar diferenta intre tine si domnul profesor Horea este ca tu ai ales o cale spre a intelege lumea iar el o alta,una mai complexa si care ofera mai multe explicatii.Nici stiinta si cu atat mai putin religia nu ofera un raspuns concret asupra originii vietii si a Pamantului,sau raportat la tot,a Universului,asa ca daca ai un argument mai plauzibil decat cele pe care ni le ofera stiinta,te rugam sa ni-l expui…pana atunci stai calm.Nu cred ca Dumnezeu ar vrea sa ramanem la stadiul ,,bibliei,, ,altminteri nu mai comentai tu pe blogul asta si nu mai stiam cate stim acum,nu e asa?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: