O familie nenorocită

Preşedintele Abraham Lincoln are marele merit că a reuşit să reîntregească o naţiune dezbinată. S-a străduit destul şi pentru familia sa, dar nu a reuşit prea multe.

Familia Lincoln a avut patru copii. Cel mai mare, Eddy, a murit înainte de instalarea preşedintelui la Casa Albă. Acolo, la rândul său, tânărul Willie, favoritul părinţilor, s-a îmbolnăvit şi a fost doborât de febră tifoidă. Cel de-al treilea, Tad, a fost şi el bolnav, dar, până la urmă, a supravieţuit. Era mai mult decât putea îndura mama lor, care s-a cufundat în spiritism, devenind bătaia de joc a inamicilor politici ai lui Lincoln.

Pentru a pune capac la toate, Mary Todd Lincoln era o femeie extrem de geloasă şi nu se sfia să declanşeze o scenă în public sub cel mai neînsemnat pretext. Niciodată, totuşi, Lincoln nu s-a descurajat şi, până în ultima zi, a fost un soţ atent şi iubitor. Dar soarta va fi până la capăt crudă cu ea, şi ultimul său fiu, Robert Todd Lincoln, a fost cel care a internat-o într-un spital psihiatric pe când nu avea nici 65 de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: