Unii nu se învaţă minte niciodată!

Canossa este o mică localitate din apropierea oraşului italian Modena, dar foarte vestită datorită faptului că acolo, în urmă cu aproape un mileniu, papa Grigore al VII-lea l-a supus timp de trei zile la cele mai mari umilinţe pe împăratul Henric al IV-lea al Germaniei, care fusese excomunicat după ce multă vreme dusese o luptă înverşunată împotriva înaltului pontif. Între altele, împăratul a fost obligat să se târască în genunchi pe zăpadă, îmbrăcat în sac şi cu picioarele goale!

Deşi a obţinut atunci iertarea papei, Henric nu l-a iertat la rândul său pe Grigore al VII-lea, atacând de trei ori Roma şi izgonindu-l pe înaltul pontif. Unii nu se învaţă minte niciodată! 🙂

Anunțuri

Un răspuns

  1. Fetele bisericesti de mare rang orice lucru critic si de cele mai multe ori just pe care l-au auzit la adresa lor a fost trecut in condica la tabelul insulte.
    Ma intreb despre ‘directorii’ astia religiosi care au stat/stau in jiltul conducerilor bisericesti si care fac apel la parlamentul cerului si la directorul general Dumnezeu, si la constitutia biblica, cum de le-a venit ideea geniala sa prosteasca oamenii ca ei sunt mai presus de oricine ? Ca sunt tabu si n-ai voie sa-i ofensezi. Orice critica oricat de indreptatita de multe biserica o traduce ca ofensa.

    Cum de oamenii au putut si continua sa fie atat de teleghidati de alti oameni care fac mereu apel la parlamentul cerului invizibil si totusi suge fonduri vizibile uriase de la omenire pentru a-l sustine!?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: