Victor Hugo, între soție și amantă

În 1822, la vârsta de 20 de ani, Victor Hugo s-a căsătorit cu o prietenă din copilărie, Adele Foucher. Amândoi erau virgini, iar el insista ca ea să păstreze cea mai strictă modestie, mustrând-o când şi-a ridicat poala rochiei pentru a traversa o stradă noroioasă, dezgolindu-şi astfel glezna. 🙂

De la puritanismul din tinereţe promovase, pe la 1830, la o promiscuitate boemă. Avea o amantă permanentă – Juliette Drouet, o actriţă – şi era încurcat în multe alte aventuri, de obicei întâmplătoare, cu servitoare şi altele de acelaşi soi.

În 1844 a început o legătură cu Leonie Biard, soţia nemulţumită a unui pictor mediocru. Leonie era cu doar patru ani mai mare decât fiica lui Hugo, Leopoldine. Când i-a devenit amantă, el a început să-i scrie dese scrisori de dragoste. Ea era încântată. Ce nu ştia, însă, era că multe dintre pasajele cele mai înflăcărate erau copiate din scrisorile de dragoste pe care Hugo le scrisese Juliettei şi din cele pe care aceasta i le trimisese lui. Ceea ce nu ştia nici el era că soţul lui Leonie, bănuitor, pusese să fie urmărită. La 4 iulie 1845, Hugo şi Leonie au fost surprinşi în pat de doi detectivi de poliţie. Ca o femeie măritată să se angajeze într-o “conversaţie criminală” era un delict grav, iar Leonie, prinsă asupra faptului, a fost dusă la închisoarea pentru femei. Cât despre Hugo, el a prezentat o medalie de aur, pe care o purta întotdeauna la gât pe un lanţ, care atesta că este pair al Franţei şi îl proteja de arestare în asemenea cazuri. Prin urmare a fost eliberat şi s-a întors acasă dimineaţa, şi-a trezit nevasta şi s-a spovedit.

Adele Foucher

Ea, destul de interesant, n-a fost tulburată să afle că amanta oficială, pe care o ura, avea o rivală. Dimpotrivă, a luat-o pe Leonie sub aripa sa ocrotitoare, a vizitat-o la închisoare, i-a îngăduit lui Hugo să-şi reia legătura cu ea după ce a fost eliberată şi a avut grijă ca Juliette să afle totul. Mai mult, Leonie s-a mutat în casa lui Hugo sub ocrotirea lui Adele.

Până la urmă, chiar Hugo a dat-o afară, plângându-se neveste-sii:

Trebuie să mă tiranizezi întruna? Nu-mi dai voie nici măcar să-mi aleg singur amanta?” 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: