Istoria blogului

Stim cu toţii că blogul s-a dezvoltat din conceptul de jurnal online. Definiţia pe care Wikipedia  o dă blogului este: „Blogul este un website în care intrătile sunt scrise în ordine cronologică şi afişate în ordine cronologică inversă. Cuvântul blog poate avea şi funcţia gramaticală de verb, însemnând menţinerea sau adăugarea de conţinut într-un blog.

Ştim oare cu adevărat cum a luat naştere cuvântul Blog?

Termenul „weblog” a fost instituit de către bloggerul american Jorn Barger pe data de 17 Decembrie 1997. Barger este cunoscut drept editorul Robot Wisdom, unul din primele webloguri influente. Barger a folosit întâia oară termenul pentru a descrie un nou tip de website care începea să prindă contur la vremea aceea, şi care era mai degrabă un fel de bookmark list public, un „log” al călătoriilor pe web-ul nemărginit, ce conţinea linkuri şi comentarii.

Forma scurtă a cuvântului, blog, a fost adoptată de colegul său Peter Merholz, care a împărţit în glumă cuvântul weblog în fraza we blog pe care a postat-o pe meniul lateral al propriului său blog, Peterme.com, în luna Aprilie sau Mai a anului 1999.

Cuvântul blog are în zilele noastre atât funcţia de substantiv cât şi pe cea de verb (cu sensul de a edita un weblog sau a posta ceva pe blogul cuiva).

Sursa: scienceline.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: