Blestemul faraonilor? (VI)

blestemul faraonilor

„BOALA FARAONILOR” – RADIOACTIVITATEA ?

S-au făcut numeroase afirmaţii cum că la originea „bolii faraonilor” ar fi radiaţiile unor surse atomice, utilizate de vechii egipteni pentru a proteja mormintele sacre. Profesorul Luiz Alvarez, specialist în fizica particulelor elementare şi laureat al premiului Nobel în 1968, devenit egiptolog din pasiune, a avut în 1965 ideea unei „radiografii cosmice” a piramidei lui Kefren, lângă Giseh.

Alvarez a pornit de la următorul raţionament: instalând diferite surse radioactive în locuri situate sub piramidă, încât toată construcţia să fie acoperită cu emisie, intensitatea radiaţiilor va fi mai ridicată în locurile unde există spaţii goale, adică unde ele vor traversa încăperi săpate în interiorul piramidei. Introducerea aparaturii şi detectoarelor în interiorul piramidei a început în anul 1967. Acest lucru nu a fost uşor. Multe din culoarele subterane neavând mai mult de 20 de centimetri în diametru, numeroase aparate a trebuit să fie transportate demontate şi remontate în interiorul piramidei.

Primele rezultate ale măsurătorilor au dat naştere unor mari surprize printre cercetători. În momentul conectării, toate aparatele au fost apucate parcă de nebunie. În urma măsurătorilor, mumiile au apărut, conform datelor furnizate de aparate, cu 500 de ani mai vechi decât sarcofagele în care erau introduse, iar vasele cu grâu, apăreau mult mai recente decât conţinutul lor. Care putea fi concluzia? Sau aparatele utilizate nu erau bune de nimic (cu toate că fuseseră testate înainte), sau vechii egipteni au introdus produse radioactive în morminte, aceste surse dereglând înregistrările.

Dacă admitem a doua teorie, ea pare mult mai plauzibilă decât aceea conform căreia egiptenii ar fi apelat la inscripţii magice pentru a-şi proteja faraonii. În acest caz, elucidarea problemei ar putea explica dintr-o dată şi misterul „blestemului faraonilor”.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Faine articolele despre blesteme! Eu cred ca adevarul este undeva la mijloc. Un prieten mi-a adus candva inregistrarea unei emisiuni de pe un post de televiziune rusesc- emisiunea nu era despre faraoni, insa mai multi specialisti in parapsihologie vorbeau tocmai despre blesteme, explicand cum functioneaza si ca nu sunt altceva decat niste formule, foarte asemanatoare cu cele matematice si care, scrise sau rostite sau chiar gandite intr-un anumit mod, intr-o anumita ordine etc aveau un efect devastator. Pe langa ciuperci, viermisori, lilieci sau radioactivitate, eu cred ca a mai existat ceva, mai teribil de atat. Oricum, putin probabil ca ma voi apropia vreodata de mormantul tanarului faraon! 😀
    Solomonarul ingrijorat

  2. Trebuie sa recunosc ca blestemele nu reprezinta specialitatea mea, iar intr-un mormant nu am de gand sa intru prea curand pentru a verifica teoriile pe care le-am prezentat 🙂
    Foarte probabil sa aveti dreptate: adevarul este undeva la mijloc!
    Horia ingrijorat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: